Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 18 квітня 2024                               Миколаїв                                           № 670

 

Про внесення змін та доповнень до рішення виконавчого комітету
Миколаївської міської ради від 27.12.2019 № 1370 «Про
затвердження Регламенту виконавчого комітету Миколаївської
міської ради» (зі змінами та доповненнями)

 

 

У зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, враховуючи Указ Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), затверджений Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX, з метою удосконалення роботи виконавчого комітету Миколаївської міської ради, керуючись ст. 40, ч. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Внести зміни та доповнення до Регламенту виконавчого комітету Миколаївської міської ради, затвердженого рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 27.12.2019 № 1370 «Про затвердження Регламенту виконавчого комітету Миколаївської міської ради» (зі змінами та доповненнями).

 

1.1. У розділі 9 «Особливості організації та здійснення роботи виконавчого комітету в разі введення воєнного або надзвичайного стану»:

 

- пункт 9.2 викласти в такій редакції:

 

«9.2. Засідання виконавчого комітету під час дії воєнного або надзвичайного стану в Україні або в окремих її місцевостях, які включають території м. Миколаєва, можуть проводитись в режимі відеоконференції (дистанційне засідання).

У випадку неможливості продовження ведення дистанційного засідання з технічних причин, головуючий на засіданні має право закрити засідання, про що інформація заноситься до протоколу дистанційного засідання. Проєкти рішень, що не були розглянуті, можуть бути винесені на розгляд чергового або позачергового засідання виконкому. Прийняті рішення оформлюються згідно з вимогами Регламенту.»;

 

- пункти 9.8, 9.9 викласти в такій редакції:

 

«9.8. Дистанційне засідання виконавчого комітету вважається повноважним, якщо участь у такому засіданні бере більше половини членів виконавчого комітету від загального складу, що підтверджується інформацією про фіксацію кількості учасників, які приєднались до участі та припинили участь у засіданні.

Під час дистанційного засідання голосування здійснюється особисто кожним членом виконавчого комітету шляхом вибору відповідного поля («за», «проти», «утримався») в спеціальній формі голосування, що створюється стосовно кожного окремого питання, а у разі технічної неможливості, голосування здійснюється у спосіб, що дозволяє встановити волевиявлення (підняттям руки, публічне оголошення тощо). Результати голосування оголошуються головуючим на засіданні виконавчого комітету.

9.9. Після завершення голосування всіма членами виконавчого комітету, які беруть участь у засіданні в режимі відеоконференції, головуючий оголошує про прийняте/неприйняте рішення за результатами голосування.

Результати поіменного голосування дистанційного засідання додатково фіксуються комунальним підприємством «Міський інформаційно-обчислювальний центр» за допомогою технічних засобів та програмного забезпечення або сектором з протокольної роботи та архівної справи загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради у разі голосування членами виконавчого комітету шляхом підняття (непідняття) рук, публічного оголошення тощо.

Ведення протоколу дистанційного засідання виконавчого комітету здійснюється сектором з протокольної роботи та архівної справи загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.

Протокол дистанційного засідання підписується головуючим  на засіданні та особою, що здійснює ведення протоколу».

 

2. Департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Дмитриченко) опублікувати це рішення в медіа.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради Волкова А.С.

 

 

Перший заступник

міського голови                                                                                           В. ЛУКОВ


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: