Мапа порталу

«Сонячна Україна»: у миколаївській бібліотеці відкрилась виставка робіт у кольорах прапора нашої держави

У центрі сучасного читання «МАРКО» Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького відкрилась нова виставка вихованців третього класу Миколаївської дитячої художньої школи. Чотирнадцять робіт у кольорах прапора країни зображують сонях, символ сонця, сили й добробуту, праці та достатку й окремі вулиці, пам`ятки міста на хвилі.

«Іде війна й дуже важливо, щоб наші учні розуміли, в якій країні вони навчаються, в якій країні вони живуть. В якій країні вони стають художниками. І коли у нас є учнівські перегляди, ми бачимо, що дуже часто зараз переважають у композиціях ось ці національні нотки. Ось ця національна тема. Ця виставка зроблена у кольорах національного прапора – жовтий і блакитний. Ця тема для нас зараз актуальна. І ми готуємося до виставки, яка буде організована до Дня міста восени — вона буде мати назву «Жовте й блакитне». Це частина майбутньої виставки», - ділиться директорка Миколаївської дитячої художньої школи Євгенія Кручиніна.

Викладачка Інна Годулян, під керівництвом якої юні миколаївці реалізовують себе у мистецтві, дуже талановита. Вона «Зірка культури 2023». Вихованці її дуже люблять й поважають. Творче поєднання, тандем вчителя з дітлахами, позитивно відбивається у їх творчому рості.

«Це мішковина. І по ній зроблено акрилом малюнок у жовто-блакитних тонах. Соняшник – це квітка миру. І ми з дітками робили в цей час такі роботи. Щоб у них завжди була радість в душі. З Україною в серці», - говорить викладачка Миколаївської дитячої художньої школи.

Один з малюнків, виконаний Євгенією Кручиніною й Оленою Маркитан на одній зі стін будівлі, розташованої в історичному центрі Миколаєва, створено за ескізом дванадцятирічної Єви Козаревич. Оригінал цієї роботи сьогодні представлено у виставці «Сонячна Україна».

«Ця робота має назву «Янгол Миколаєва». Єва Козаревич, якій зараз 12 років, зробила такий ескіз у фломастерах. І ми з викладачем Оленою Маркітан за її ескізом на стіні розмалювали невеликий шматочок, де була меморіальна дошка», - наголосила Євгенія Кручиніна.

А учениця Інни Годулян Віталіна Манько зобразила у своїй роботі один із відомих символів міста-героя – будівлю першої трамвайної підстанції.

«Ангел, тому що він собою символізує мир. А ця будівля є тільки у Миколаєві. Так я показую, що наше місто унікальне», - розповідає дівчинка.

«Сонячна Україна» експонуватиметься у центрі сучасного читання «Марко» до середини травня.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/April2024/300424_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: