Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 10 квітня 2024                              Миколаїв                                           № 572

 

Про внесення змін до рішення виконкому міської ради
від 29.01.2024 № 182 «Про затвердження Правил
обслуговування та утримання систем очищення води
зворотного осмосу, реалізації її видачі»

 

 

З метою забезпечення мешканців Миколаївської міської територіальної громади очищеною водою, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій під час відсутності питного водопостачання в місті Миколаєві та визначення механізму використання бюджетних коштів, передбачених на здійснення витрат на експлуатацію та ремонт систем очищення води та ремонт, у т.ч. придбання витратних матеріалів, запчастин та обладнання, ремонт свердловини, відповідно до міської програми «Доступна вода на 2024 рік», керуючись пп. 1 п. «а» ст. 27, ч. 1, п. 2 ч. 2 ст. 52 та ч. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Внести зміни до Правил обслуговування та утримання систем очищення води зворотного осмосу, реалізації її видачі (далі – Правила), затверджених рішенням виконкому міської ради від 29.01.2024 № 182 «Про затвердження Правил обслуговування та утримання систем очищення води зворотного осмосу, реалізації її видачі».

1.1. Пункт 4.3. Правил викласти в такій редакції:

«4.3. Витрати на експлуатацію систем очищення води та ремонт, у т.ч. придбання витратних матеріалів, запчастин та обладнання, ремонт свердловини, що знаходяться на балансі співвиконавців Програми і не є бюджетними установами, здійснюється головним розпорядником бюджетних коштів – департаментом житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради з обов’язковим дотриманням вимог Порядку взаємодії департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради та одержувачів бюджетних коштів, які здійснюють заходи, передбачені місцевими програмами, що затверджений рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 26.04.2023 № 240 (далі -  Порядок).

Фінансування витрат на експлуатацію систем очищення води та ремонт, у т.ч. придбання витратних матеріалів, запчастин та обладнання, ремонт свердловини може здійснюватись:

1) для співвиконавців Програми, які не є бюджетними установами, здійснення витрат на експлуатацію систем очищення води та ремонт, у т.ч. придбання витратних матеріалів, запчастин та обладнання, ремонт свердловини, можливе лише за умови визначення балансоутримувача одержувачем бюджетних коштів відповідно до Порядку та Правил;

2) для суб’єктів господарювання комунальної форми власності, відшкодування витрат власних обігових коштів на експлуатацію систем очищення води та ремонт, у т.ч. придбання витратних матеріалів, запчастин та обладнання, ремонт свердловини, здійснюється на підставі розрахунку фактичних витрат за попередній місяць на експлуатацію систем очищення води та ремонт, у т.ч. придбання витратних матеріалів, запчастин та обладнання, ремонт свердловини, який подається щомісяця до 15 числа головному розпоряднику бюджетних коштів за формою, встановленою головним розпорядником. До розрахунку надаються підтверджуючі документи цих витрат, зокрема табелі робочого часу працівників, копії договорів, актів виконаних робіт/наданих послуг, видаткових накладних, рахунків, розрахунки податків та інші документи, що підтверджують витрати на експлуатацію систем очищення води та ремонт, у т.ч. придбання витратних матеріалів, запчастин та обладнання, ремонт свердловини.

Шляхи фінансування витрат на експлуатацію систем очищення води та ремонт, у т.ч. придбання витратних матеріалів, запчастин та обладнання, ремонт свердловини, визначаються головним розпорядником бюджетних коштів, до повноважень якого належить відповідне питання».

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

 

 

Перший заступник

міського голови                                                                                    В. ЛУКОВ

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: